Pocta směnám ve fastfoodu



Rád bych dnes uvedl jednu věc na pravou míru, aby již nedocházelo k omylům: Studené hovězí jím zásadně s chlebem. Jestli jste mě viděli konzumovat brambory, znamená to, že pekárny začaly úspěšně maskovat své produkty.

Všechno je důležité a na všem záleží. Každičký detail má svou váhu. Vždyť život je komplexní a komplikovaný. Zrovna jako počítač. Představte si, že místo hodnoty 1 by došlo k chybě a objevila se 0. Výsledek by najednou byl naprosto odlišný… Ocitli bychom se v chaosu. Ženy by kojily sýr (který by dozrával na verandě pod okny, tjadá-tjadá-dá), solilo by se novinovými titulky a nejhorší nadávkou by bylo: „ty tuhu.“ Stačí zdánlivě nepatrná změna a je to. Byť ta pravděpodobnost je asi tak vysoká, jako moje schopnost nezamotat se do všech těch asociací. Pavučina, trhliny v zubu, ústa plná pěny na holení, knírek v krku místo v knedlíku.

Existují nějaké kontrolní mechanismy pomyslných jedniček a nul? Ano. A jsou pomyslné stejně jako ty dvě číslice. Zato ale fungují. Paradoxně jsou tři. Jenomže ani jeden z nich se bohůmžel nejmenuje Soběslav. Třeba je to tak lepší. Kdoví, jak by studené hovězí jedl on...