Rada nastávajícím matkám

Nesnáším křestní jména. Chápu, že se lidé chtějí co nejvíc odlišovat (čímž se dost iracionálně podobají jeden druhému), ale musí být těch možností tolik? Navrhuji udělat jednoduché a praktické vylepšení. Zredukovat seznam jmen na dvě. Jedno pro muže, druhé pro ženy.

Tak dejme tomu, že se všichni budeme jmenovat třeba Marcel, případně Eja (což je mimochodem moc pěkné severské jméno). Nebylo by to hezké? Už nikdy bychom nezapomněli, jak komu říkat. I když samozřejmě některé osoby by rády na druhou stranu. Odpadly by i tolik vysilující trable s kalendářem. Svátek bychom slavili obden. Včera jsem dal čokoládu já jí, dnes ji dostanu zpátky. Navíc bychom mohli sdílet pochvaly (Ten Marcel umí opravdu hodně dobře utírat nádobí.), přičemž kritika by takřka vyhynula (nikdo nechce nazvat toho druhého volem, hrozí-li riziko, že by mohl toto označení sdílet).

Už nikdy se mi nestane, že zapomenu na svátek některého z přátel (kvůli narozeninám jsem se zaregistroval na Facebooku). Jen v případě zakládání e-mailové adresy by mohl nastat trochu problém s větším počtem použitých čísel. Avšak pozitiva stále převažují. Proto se dá očekávat, že jakmile ovládnu celý svět, bude tahle změna jednou z prvních novinek, které představím.


Můžete si to celé ulehčit a své děti rovnou pojmenovat jedním ze schválených jmen.