Oznámení o přerušení dodávky hned za sedadlem řidiče



Každá katastrofa má svůj čas a místo. A ač bych si moc přál, aby v tomto ohledu vyhrávalo pondělí, nemohu se na to spolehnout. Statistika je natolik zákeřná, že se s její absolutní podporou nedá počítat.

Já ani moc rád nepočítám. Nic proti číslům a vůbec celé matematice, ale nějak mne to nikdy nebavilo. Což v překladu znamená: „Jsem hloupý a bojím se to přiznat.“ Což znamená, že buď nejsem moc hloupý, nebo to s tím strachem není tak hrozné. Což by se dalo chápat i jako účelové matení čtenářů (MAT MAT). Což může mimo jiné znamenat absolutní nedostatek materiálů k psaní. Což musí nutně vyústit v tvorbu takzvané vaty. A cukrovou vatu mám docela rád. Ta normální zase udrží člověka v teple a čtenáře v napětí, protože co kdyby se náhodou autorovi povedlo překročit vlastní stín?

Jenomže ono se to nepovede. Vím to, protože to já jsem tím autorem. A mám občas problém překračovat prahy, natož něco tak nehmotného a symbolického jako je stín. Pravda, náhody se dějí a i já jsem již zažil tu slávu, kdy mnou vymyšlená (a napsaná) věta dávala smysl hned při prvním čtení. Většinou ovšem dává smysl úplně jiný, než s jakým jsem počítal. Skoro jako kdybyste si museli pohladit smažený sýr, abyste věděli, jak chutná. Což není zase tak špatný nápad. Což… Stačilo.

Jirka Šídlo hladí jídlo... Světoznámý kuchař původem ze Slovácka přijede do Brna představit svou pátou kuchařku, tentokráte zaměřenou na správné techniky mazání chleba. „Roztíratelnost je něco, co si musíte vychutnat,“ říká maestro, zatímco si olizuje ulepené prsty. Pan Šídlo, který předtím působil v bezpočtu luxusních restaurací, dnes pracuje pro malý řetězec rychlého občerstvení specializující se zejména na párky v rohlíku. „Od žen, od práce a od uzenin vyžaduji vyzývavost,“ komentoval před dvěma týdny svůj záměr radikálně změnit zaměstnání. Knihu Prstem v tubě loviti zakoupíte i v našem e-shopu…

A teď mne omluvte, jdu se přitulit k pudinku…