U vodníků nosí dárky vodovod



Všimnul si někdo z vás, že příští týden jsou Vánoce? A že bych si zasloužil nějakou hodnotnou odměnu za to, jaký jsem super Jodid? Ano, nepochybně je to všeobecně známo. Ale proč mne nikdo nepožádal o seznam již vlastněných knih? Nebojíte se, že zrovna tu od vás už mám doma?

No, tak jsme si odbyli tu trochu arogance a můžeme se věnovat něčemu lepšímu, hm? Za čtyři dny se bude servírovat speciální večeře. Většinou je to kapr. Já ho tento rok zcela netradičně vynechám, neb vločka s rodinou slaví Vánoce trochu jinak. Přesně za týden se tedy pochlubím, co to jinak vlastně všechno znamená. Prozatím můžete popustit uzdu fantazii.

Ne, to už je příliš.

Letos si tedy odbydu jen dvoje Vánoce. To je oproti předchozím dvěma letům o celou jednu oslavu méně. Příliš toho nelituji, kvalita je v tomto případě důležitější. A zatímco si čtete tento krátký a nicneříkající článek, slavím své první Vánoce. Opět bez kapra, zato s mojí rodinou. Na Slovácku. Jsem po noční, nespal jsem příliš dlouho, takže pravděpodobně nejsem zrovna ideální společník (to ten nedostatek obvyklé úrovně splachovatelnosti), nicméně jako kompenzaci jsme se ženou přivezli dárky. Každému alespoň nějakou maličkost, ať mají všichni z naší návštěvy radost. Nemůžeme si pomoct, jsme prostě hodní. A tak trochu doufáme, že ostatní si taky nepomůžou…

I když, dávat dárky je mnohem veselejší, než je dostávat, protože víte, co přesně dáváte. Mám takovou teorii, že není důležité, jak se na prezenty dívá obdarovaný. Důležité je, jak se to líbí dárci. A nám se to líbí hodně. Jsme pozorní, všímaví a dokázali jsme každému jedinci dát přesně to, po čem toužil celý život. A třeba si to zatím ani neuvědomuje. Některé pravdy potřebují čas.

Těžko se předvídá budoucnost, nicméně s trochou štěstí se z této předpovědi splní alespoň něco. Pojedeme na Slovácko. Jo.

Třeba na Velehrad. Mají tam super cukránu