Špetka upřímného dochucovadla

Tak aby bylo jasno. A kdyby nebylo, může klidně pršet, nám už to bude fuk. Hlavně, abychom se dostali na výsluní. Což v dešti logicky nejde. Ale i cesta je cíl, a tak budeme v případě přeháňky pod deštníkem tiše doufat. Naděje je jako první vlaštovka. Zde končí soubor uměle generovaných vět.

Už jsem se chlubil tím, že jsem se rozhodl víc psát. Dokonce tady zazněla i stížnost na nedostatek témat a celkovou tematickou vyprázdněnost mých článků. Uznávám, ne vždy se mi podaří najít dostatečně silnou inspiraci, z níž se dá čerpat. Je ale chybou nedostatek prezentovatelných situací jako takových? Nebo si moje selektivní paměť prostě jen to nejlepší nepamatuje? Ještě existovala varianta totálního selhání mysli, ale tuto možnost jsem velmi rychle zavrhnul.

Namísto procvičování unavených mozkových buněk, které věří v poetické „ignorance is bliss“ jsem se rozhodl zřídit speciální odbor aktivní tvorby paměťových záznamů. Někdo stručnější by jednoduše napsal, že si koupil blok. Tam hodlám zapisovat veškeré zajímavosti prožitého dne. Ať mám potom z čeho čerpat při psaní. Pochopitelně budu muset takový bloček všude tahat s sebou. Plus propisku. A jakmile se objeví něco alespoň trochu zajímavého, bez váhání si to zapíšu. Večer pak všechny texty zpracuji a to uvidíte, kolik tady budu mít atraktivních postřehů…

Vlastně už mám první popsanou stránku. A protože tento týden je na nápady přece jen bohatší, podělím se alespoň o syrovou podobu mého nového zdroje:

-Lidé se ráno do vozů MHD strašně cpou. Jako by je uměla tramvaj odvézt na nějaké lepší místo. Chci se vrátit do postele.
-Nemá cenu psát potmě. První polovina pak nejde přečíst a druhou mám napsanou na ruce.
-Sledovat profily úspěšných přátel je deprimující bez ohledu na třetí šálek kávy.
-Zoufalé hledání jablka dnes v práci skončilo smutně. Našel jsem ohryzek a vzpomněl si.
-Velká prsa ve mne vzbuzují soucit. Jak stárnu, projevuje se u mne spíše empatie.


Ba ne, já nepotřebuji zajímavý život jako tady někdo . Mně stačí malý bloček a trocha představivosti.